ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΜΗ

Η Λευκωσία στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου

Πολιτισμός και μοναδικές εμπειρίες για προσέλκυση περιηγητών

Την τοποθέτηση της Λευκωσίας στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για τις χιλιάδες των ξένων επισκεπτών της Κύπρου, δίνοντας βάρος στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πρωτεύουσας και της προσφοράς μοναδικών εμπειριών, υποστηρίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Τορναρίτης.

Ο Ν. Τορναρίτης συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 15 Μαρτίου) με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή με βασικό αντικείμενο την προσέλκυση τουρισμού στη Λευκωσία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρότεινε σειρά  δραστηριοτήτων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λευκωσίας, τα οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Δήμος Λευκωσίας εφόσον εκλεγεί στη Δημαρχία. Ειδικότερα πρότεινε, μεταξύ άλλων:

Την καθιέρωση ετήσιου Μαραθωνίου της Λευκωσίας

Τη διεύρυνση και αναβάθμιση του Φεστιβάλ Λευκωσίας με μηνιαίες εκδηλώσεις

Τον εμπλουτισμό υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών (app) για να περιληφθούν χώροι περιήγησης, διαμονής, αναψυχής, εστίασης της Λευκωσίας.

Παρουσίασε επίσης την πρόταση του για ολική αναβάθμιση του Προμαχώνα Νταβίλα με την μετατροπή του Ταχυδρομείου σε Μουσείο Κυπριακών Γραμματοσήμων.

Ο Ν. Τορναρίτης πρότεινε τη συστηματοποίηση της συνεργασίας του Δήμου με το Υφυπουργείο στην υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής του μέσα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού αντιμετώπισε θετικά τις εισηγήσεις του υποψηφίου Δημάρχου και εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της Λευκωσίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος υποστηρίζει τη σύζευξη του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας της πρωτεύουσας με τον πολιτισμό και για τον λόγο αυτό, προγραμματίζει σύντομα συνάντηση και με την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου.

Όλα τα νέα