ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ B. ΚΑΣΣΙΑΝΙΔΟΥ

Η Λευκωσία πρωτεύουσα πολιτισμού!

Την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Λευκωσίας, με σημαντικά νέα έργα υποδομής και καινοτόμες δράσεις που αυξάνουν την προσβασιμότητα των δημοτών και επισκεπτών στα πολιτιστικά αγαθά της πόλης συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης με την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου.

Η υφυπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των προτάσεων του υποψηφίου Δημάρχου και εξέφρασε την ετοιμότητα για στενή συνεργασία πάνω σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για τόνωση της πολιτιστικής ταυτότητας της πρωτεύουσας.

Σε σχέση με τα έργα υποδομής, η Υφυπουργός Πολιτισμού χαιρέτισε την πρωτοβουλία Τορναρίτη για να αναβαθμιστεί συνολικά ο Προμαχώνας Νταβίλα ως τοπόσημο της πρωτεύουσας, ώστε το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του παλιού Δημαρχείου να πλαισιωθεί από μια ανακαινισμένη εκεί Κρατική Βιβλιοθήκη, καθώς και με ένα Μουσείο Κυπριακών Γραμματοσήμων στο εκεί Ταχυδρομείο.

Ο Ν. Τορναρίτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Β. Κασσιανίδου για την πρόοδο του κορυφαίου έργου πολιτισμού για την Κύπρο, του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου που θα αναβαθμίσει τη Λευκωσία και ως τουριστικό προορισμό. Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέπτυξε τη δική του πρόταση για να αξιοποιηθεί το παλιό Μουσείο, ώστε να φιλοξενεί διαδοχικά σημαντικές εκθέσεις και πίνακες από το εξωτερικό.

Σε σχέση με την προσβασιμότητα στα πολιτιστικά αγαθά, ο Ν. Τορναρίτης υποστήριξε την αναβάθμιση του Φεστιβάλ Λευκωσίας, με ετήσιο πρόγραμμα που να περιλαμβάνει μία φορά τον μήνα μια σημαντική πολιτιστική δράση στο κέντρο της πόλης. Παρουσίασε παράλληλα την εισήγηση του για δημιουργία διαδρομών εντός της Λευκωσίας που να συνδέουν όλα τα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία καθώς και την ανάδειξη των προσωπικοτήτων που έζησαν και έδρασαν στην πρωτεύουσα. Υποστήριξε την ανάπτυξη μιας πλήρους ενημερωμένης εφαρμογής (app) για δημότες και επισκέπτες για τα μουσεία, τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, τους χώρους πρασίνου και ψυχαγωγίας κοκ.

Η Β. Κασσιανίδου συμμερίζεται τις προτάσεις Τορναρίτη για αύξηση της πρόσβασης δημοτών και επισκεπτών στους χώρους πολιτισμού και έμπρακτης στήριξης των καλλιτεχνών και δημιουργών. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κατέθεσε συγκεκριμένη εισήγηση ο Δήμος Λευκωσίας να προσφέρει ειδικό μόνιμο χώρο για καλλιτέχνες και δημιουργούς για στήριξη και προβολή των έργων τους προς το κοινό.

Όλα τα νέα