ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

Πράσινο φως σε τρεις προτάσεις Τορναρίτη

  1. Επανεξέταση ρυθμίσεων κυκλοφοριακού της Λευκωσίας
  2. Μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία στην πρωτεύουσα
  3. Μετατροπή του Ταχυδρομείου στην πλατεία Ελευθερίας σε Μουσείο Κυπριακού Γραμματοσήμου

Την πρόταση του για επαναξιολόγηση του κυκλοφοριακού Λευκωσίας, τις ρυθμίσεις για την Λεωφόρο Μακαρίου και τις μονοδρομήσεις για να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση και να αποσυμφορηθεί η πρωτεύουσα έθεσε στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφειάδη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης. Ζήτησε επίσης την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων με μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία για να οργανωθούν πιο πυκνά δρομολόγια στις πολυσύχναστες διαδρομές.

Και στα δύο ζητήματα ο αρμόδιος υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά. Η επαναξιολόγηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ενώ για το ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς o κ. Βαφειάδης ανέφερε ότι θα δοθούν στην πρωτεύουσα τα 40 μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία που εντάχθηκαν στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Βαφειάδης αντιμετώπισε επίσης πολύ θερμά την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου για μετατροπή του Ταχυδρομείου στον Προμαχώνα Νταβίλα, παρά την πλατεία Ελευθερίας, σε Μουσείο Κυπριακού Γραμματοσήμου. Ο Ν. Τορναρίτης ανέπτυξε στον υπουργό τη συνολική πρόταση του για ανάδειξη του Προμαχώνα σε εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας, προσβάσιμο για τους πολίτες. Προτείνει ενιαία ανάπλαση και σύνδεση των τριών σημαντικών κτιρίων του:

  • το ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτίριο του παλιού Δημαρχείου,
  • το Ταχυδρομείου να γίνει Μουσείο Κυπριακού Γραμματοσήμου και
  • την Κρατική Βιβλιοθήκη, κατά τρόπο ώστε να προσφέρει ψηφιακό υλικό.

Για το τελευταίο, ο Ν. Τορναρίτης θα έχει συνάντηση σύντομα ανταλλαγή απόψεων με την Υφυπουργό Πολιτισμού.

Σε σχέση με άλλες σημαντικές κτιριακές υποδομές του κράτους στην πρωτεύουσα, ο Ν. Τορναρίτης συζήτησε με τον κ. Βαφειάδη την ανάγκη για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον Υπουργό.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των εναλλακτικών επιλογών διακίνησης για τα οποία, ο υποψήφιος Δήμαρχος δίνει πρώτιστη σημασία στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και ειδικά στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου. Ο κ. Τορναρίτης ανέπτυξε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν υφίστανται κατάλληλο δίκτυο δρόμων με χαμηλή ταχύτητα (30 χλμ.) που να επιτρέπουν την ασφαλή χρήση σκούτερ. Ενημερώθηκε από τον υπουργό ότι θα εφαρμοστεί σύντομα πιλοτικό πρόγραμμα για τα σκούτερ στην Παλλουριώτισσα.

Ο κ. Τορναρίτης και ο κ. Βαφειάδης θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών για την υλοποίηση όσων συζητήθηκαν.

Όλα τα νέα