ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

Θετικό το Πανεπιστήμιο Frederick με την πρόταση Τορναρίτη για την αναγκαιότητα δημιουργίας «Ανοικτού Πανεπιστημίου Δημοτών»

Ο υποψήφιος για την Δημαρχία Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης είχε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick Νατάσα Φρειδερίκου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Κώστα Καδή τον Αντιπρόεδρο Δρα. Χριστόφορο Χαραλάμπους και τον Πρύτανη Γιώργο Δημοσθένους. Συζητήθηκαν πλειάδα θεμάτων που σχετίζονται με την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στον Μητροπολιτικό Δήμο της Λευκωσίας και τα Πανεπιστήμια που εδρεύουν στα δημοτικά του όρια .

Σε δήλωση του μετά την συνάντηση ο Ν. Τορναρίτης αναφέρει ότι παρουσίασε την πρόταση του στο Πανεπιστήμιο Frederick για μεταφορά μιας σχολής του Πανεπιστημίου στην εντός των τειχών Λευκωσία, μια πρόταση η οποία έτυχε θετικής αντιμετώπισης. Ακολούθως συζητήθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης κινήτρων για δημιουργία φοιτητικών εστιών. Ο Ν. Τορναρίτης τόνισε ότι η Μητροπολιτική Λευκωσία έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη Πανεπιστημιούπολη και ως τέτοια πρέπει να έχει όλες τις υποδομές που να την στηρίζουν.

Ο Ν. Τορναρίτης παρουσίασε την πρόταση του για δημιουργία «Ανοικτού Πανεπιστήμιου των Δημοτών», με την συνεργασία ακαδημαϊκών και ερευνητών των Πανεπιστημίων που εδρεύουν στην Λευκωσία. Η πρόταση Ν.Τορναρίτη έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από μέρους του Πανεπιστήμιου.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι ο Δήμος Λευκωσίας και τα Πανεπιστήμια θα αναπτύξουν σειρά από συνέργειες σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη.

Τέλος ο κ. Τορναρίτης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να μιλήσει με φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Όλα τα νέα