Ο Ν. ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΓΚΩΜΗΣ Ζ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Συνεργασία και εφαρμογή της μεταρρύθμισης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη στις 10:00 το πρωί συνάντηση με τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου στο Δημαρχείο Έγκωμης.

Πρόκειται για την συνέχεια των συναντήσεων που οργανώνει ο Νίκος Τορναρίτης με τους απερχόμενους Δημάρχους για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα ζητήματα προτεραιότητας που έχουν οι τοπικές αρχές και απασχολούν ιδιαίτερα τους δημότες. Συζητήθηκαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Έγκωμης.

O υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Τορναρίτης δίνει σημαντική βαρύτητα στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση, με την οποία η Λευκωσία γίνεται μητροπολιτικός δήμος με τη συνένωση των δήμων Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Αγλαντζιάς.
Ο Ν. Τορναρίτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Έγκωμης για την ευκαιρία που είχαν να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την πρόοδο προς τη συνένωση υπηρεσιών και την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών.

Σε δηλώσεις του, ο Ν. Τορναρίτης υπογράμμισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με τους Αντιδημάρχους που θα εκλεγούν από τα δημοτικά διαμερίσματα. Τόνισε επίσης ότι διαμορφώνει «το Σχέδιο του για την Λευκωσία» σε διαβούλευση με τους δημότες, λαμβάνοντας υπόψιν την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τους υφιστάμενους δήμους και τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες των διαμερισμάτων.

Στόχος του υποψηφίου Δημάρχου Λευκωσίας είναι σε πρώτο στάδιο, αφού θα έχει λάβει όλα τα δεδομένα, να προσθέσει τη δική του πολιτική εμπειρία και να παρουσιάσει βασικές προτεραιότητες για το Σχέδιο του.

Ακολούθως, οι προτεραιότητες αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από τεχνοκράτες και ομάδες πολιτών με ειδική γνώση και μετά, θα παρουσιαστούν δημόσια για να γίνουν κτήμα των δημοτών.

Όλα τα νέα