Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας – 07.10.2020

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη συναντήθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού στα γραφεία του κόμματος. Μετά το πέρας της συνάντησης που αφορούσε ενημέρωση για θέματα που άπτονται του Υφυπουργείου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης δήλωσε τα εξής:

 «Με χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στον Δημοκρατικό Συναγερμό τον Υφυπουργό Ναυτιλίας τον κ. Βασίλη Δημητριάδη και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μαζί του πολλές απόψεις σε σχέση με το φάσμα, με το πλέγμα εργασιών του Υφυπουργείου του. Επικεντρωθήκαμε ασφαλώς στην κυπριακή ναυτιλία και είμαστε περήφανοι και για την κυπριακή ναυτιλία, είμαστε τρίτοι αυτή την ώρα στην Ευρώπη αλλά και για τα αποτελέσματα που φέρνει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Συζητήσαμε τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου-Ελλάδος και κατ’ επέκταση με την Ευρώπη και πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο έργο. Θεωρούμε ότι ήταν μία πρόταση και είναι μία απόφαση η οποία θα συνεισφέρει πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία και στην συνδεσιμότητα που πρέπει να έχει με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Από την πλευρά του Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης δήλωσε τα εξής:

«Με χαρά σήμερα επισκέφθηκα τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπου είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Έχω διαπιστώσει μια σύμπλευση απόψεων ανάμεσα στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στην κυβέρνηση για τα θέματα ναυτιλίας.  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έχω διαπιστώσει ότι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό υπάρχει αναγνώριση του έργου του Υφυπουργείου και η ναυτιλία εντάσσεται στις προτεραιότητες του κόμματος. Θα ήθελα να αναφέρω ότι είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις προτεραιότητες και τις δράσεις του Υφυπουργείου που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας, τη δημιουργία κλίματος στήριξης αλλά και προσέλκυσης περισσότερων εταιρειών και πλοίων στην Κύπρο, για να μπορέσει αυτός ο τομέας να είναι πηγή συνεισφοράς στην κυπριακή οικονομία. Ενημέρωσα ασφαλώς και για τη θαλάσσια σύνδεση που αποτελεί όπως έχετε διαπιστώσει μια πάγια και έντονη επιθυμία των Κυπρίων πολιτών που ευελπιστούμε σύντομα να την κάνουμε πράξη. Εντός του Νοεμβρίου θα είμαστε σε θέση να προκηρύξουμε τους όρους προσφοράς με στόχευση η υπηρεσία αυτή να καταστεί δυνατή και να πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι στην επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Ευελπιστούμε εντός Μαΐου-Ιουνίου το πλοίο να είναι σε θέση να ταξιδέψει, να έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψει στον Πειραιά και να μπορέσουν να προσφέρουν στον Κύπριο πολίτη εναλλακτική συνδεσιμότητα».