Προς υλοποίηση η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης – 15.01.2020

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας αφορά και την καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη και την ευκαιρία ξένων να επισκεφθούν τον τόπο μας

“Πριν από ένα χρόνο, είχαμε καταθέσει δημόσια την πρόταση και ακολούθως εγγράψαμε και θέμα στη Βουλή, για την αναγκαιότητα θαλάσσιας σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Σκοπός και στόχος ήταν και είναι η άρση της απομόνωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μια πραγματικότητα και τη γνωρίζουμε όλοι μας. Σε εκείνο ακριβώς το πλαίσιο είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε επαφές και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Χαιρετίσαμε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση και έδωσε οδηγίες στην αρμόδια Υφυπουργό Ναυτιλίας, την κ. Νατάσα Πηλείδου να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Σήμερα οφείλουμε να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που φέρνει το αρμόδιο Υπουργείο και η συγκεκριμένη Υφυπουργός. Φαίνεται ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και πολύ σύντομα θα δούμε αυτό τον συγκεκριμένο στόχο να γίνεται πραγματικότητα. Σήμερα μπορούμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στη Νατάσα Πηλείδου και παράλληλα να πούμε ότι είναι ένα θέμα που αγκάλιασαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Είναι και ένα θέμα που αφορά και την καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη και την ευκαιρία ξένων περιηγητών να επισκεφθούν τον τόπο μας.”