Δήλωση σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας για μη στρατιωτική ανάπτυξη στις Βρετανικές Βάσεις – 10.06.2020

Η Συμφωνία για τη μη στρατιωτική ανάπτυξη μεγάλων περιοχών στις Βρετανικές Βάσεις αποτελεί μια ιστορική εξέλιξη τόσο για τους κατοίκους και ιδιοκτήτες περιουσιών εντός του εδάφους που ελέγχουν οι Βρετανικές Αρχές, όσο και για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εν λόγω Συμφωνία επιτυγχάνει την οριστική ρύθμιση για την ανάπτυξη εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων και αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή χρήσης γης εντός των Βάσεων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η σημαντική αναθεώρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιουσιών, με πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων ανάπτυξης των ιδιοκτητών ακινήτων, διανοίγει σημαντικές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης σε μια δύσκολη περίοδο όχι μόνο για τους κάτοικους των περιοχών των Βάσεων αλλά για ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία.

Είμαστε σίγουροι ότι η Συμφωνία θα έχει θετικότατες συνέπειες για τη χώρα μας σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, γι’ αυτό συγχαίρουμε και πάλι την Κυβέρνησή μας γιατί μετέτρεψε τα λόγια πολλών χρόνων σε πράξεις, φέρνοντας δυναμικά αποτελέσματα.