Δήλωση για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης – 15.05.2019

Η θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα χρειάζεται να καταστεί αναπόσπαστο μέρος και των θαλάσσιων ευρωπαϊκών οδών

Oι προτάσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις ευρωεκλογές είναι συγκεκριμένες, βασίζονται στους πυλώνες της Ισχυρής, της Έξυπνης και της Ανθρώπινης Ευρώπης και προέρχονται μέσα από τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Δεσπόζουν στο πολιτικό πρόγραμμα της μεγαλύτερης ομάδας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αυτές τις μέρες ακούγονται και θα ακουστούν πολλές προτάσεις που αφορούν την Κύπρο και την Ευρώπη, και πώς πρακτικά μπορούμε να κλείσουμε την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους. Οι προτάσεις αυτές, όσο εύηχες και αν ακούγονται, δεν είναι πραγματοποιήσιμες εφόσον δεν υποστηρίζονται στην ευρωβουλή από μια τουλάχιστον ισχυρή πολιτική ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου αλλά και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Όσον αφορά τη σύνδεση της Κύπρου με την ΕΕ, αυτή μπορεί και ήδη ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα, μέσα από τη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου που στην ουσία σημαίνει σύνδεση της Κύπρου με την ΕΕ. Η σχετική πρότασή μας έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ προχώρησε και η σχετική μελέτη.

Η θαλάσσια σύνδεση με την πλησιέστερη χώρα της ΕΕ, την Ελλάδα, θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη στους Κύπριους πολίτες αλλά και στους ξένους που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Κύπρο, προσφέροντάς τους ένα επιπρόσθετο, ένα εναλλακτικό τρόπο διακίνησης από και προς την Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα χρειάζεται να καταστεί αναπόσπαστο μέρος και των θαλάσσιων ευρωπαϊκών οδών, ωφελώντας σε όλα τα επίπεδα την πατρίδα μας. Αυτή η πρόταση δεν έρχεται τώρα, δεν είναι προεκλογική. Κατατέθηκε εδώ και ένα χρόνο και πολεμήσαμε πολύ για να γίνει πραγματικότητα.