Η Κύπρος σημαντικό σημείο αναφοράς για τα ασιατικά κοινοβούλια – Ιστορική συνεδρία για πρώτη φορά στην Κύπρο

Η Μόνιμη Επιτροπή Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης συνεδρίασε στο Πισσούρι της Λεμεσού, στις 26 και 27 Ιουνίου 2018.

Η Επιτροπή φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε συνέχεια της εκλογής του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Νίκου Τορναρίτη, στην Αντιπροεδρία της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και την Προεδρία της εν λόγω Επιτροπής. Ο κ. Τορναρίτης προήδρευσε των εργασιών της Επιτροπής καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης αυτής συνεδρίας της.

Η πραγματοποίηση στην Κύπρο των εργασιών της συγκεκριμένης Επιτροπής, η οποία ανήκει στο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό οργανισμό της Ασίας, αποτελεί γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο καθώς ενισχύει τη θέση της ως γέφυρας συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αλλά και τις διμερείς της σχέσεις με πολλά κράτη της Ασιατικής Ηπείρου.

Στη συνεδρία της Επιτροπής συμμετείχαν με υψηλόβαθμες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες, πέραν της Κύπρου, δεκαεννέα κράτη μέλη της Συνέλευσης: Αφγανιστάν, Βιετνάμ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ιράν, Καμποτία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Κουβέιτ, Μαλδίβες, Μπαγκλαντές, Μπαχρέιν, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Συρία και Ταϋλάνδη.