Δήλωση σχετικά με την πρώτη μέρα της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις και την επιστροφή στα σχολεία – 21.05.2020

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της επιστροφής της μεγάλης πλειοψηφίας των μαθητών και μαθητριών μας στα σχολεία τους. Τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες ζήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που επηρέασε με δραστικό τρόπο την καθημερινότητά μας.

Αντιμετωπίσαμε όμως την κρίση με αποτελεσματικότητα, περιορίσαμε στο ελάχιστο τις επιπτώσεις και με ασφάλεια βγαίνουμε σταδιακά από τα μέτρα προστασίας που είχαμε λάβει. Αποδείξαμε ότι μπορούμε με τη συμπεριφορά μας να αναδείξουμε την πατρίδα μας ως παράδειγμα προς μίμηση μέσα από τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε απέναντι στην πανδημία.

Αυτό πρέπει να πράξουμε και τώρα.

Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα προχωρούμε στο επόμενο στάδιο και στον τομέα της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και την εμπειρία άλλων χωρών που έχουν ήδη προχωρήσει σε επαναλειτουργία των σχολείων. Η επιστροφή στα σχολεία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα με την προσδοκία ότι και αυτό το βήμα θα στεφθεί με επιτυχία.

Ακούμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, κατανοούμε τις ευαισθησίες των πολιτών. Την ίδια όμως ώρα είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά μέσα από τον ζήλο, την ετοιμότητα και το μεράκι των εκπαιδευτικών, αλλά και τη θετική ανταπόκριση μαθητών και γονιών. 

Με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και με καλή διάθεση και συνεργασία όλων να τα ξεπεράσουμε.

Η μικρή Κύπρος μπορεί στα δύσκολα και ο λαός μας την ώρα της κρίσης ξέρει να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα.