Εξαγγελία υποψηφιότητας για τις Ευρωεκλογές – 14.02.2019

Στο κάλεσμα της παράταξής μας για τη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών, θα είμαι υποψήφιος, στην πρώτη γραμμή

 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με πρωτοστάτη το Γλαύκο Κληρίδη άνοιξε για την Κύπρο το δρόμο της Ευρώπης.

Στο κάλεσμα της παράταξής μας για τη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών, θα είμαι υποψήφιος, στην πρώτη γραμμή.

Πιστεύω στην Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Κύπρο, σε μια ισχυρή Ευρώπη που νοιάζεται για τους πολίτες της.

Μέσα από την πολύχρονη διεθνή μου δραστηριότητα, γνωρίζω καλά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους ανθρώπους της και τι χρειάζεται να κάνουμε για την Κύπρο μας.

Απλά και ξεκάθαρα, να δυναμώσουμε την πατρίδα μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη.

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Μπορώ και θα φέρω αποτελέσματα.

 

Με Σεβασμό,
Νίκος

Επίσκεψη στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού – 18.12.2018

“Βρισκόμαστε σήμερα στη Λεμεσό, στην παιδιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου.

Με το μήνυμα «κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι».

Αυτές τις μέρες πρέπει να δώσουμε αγάπη και ζεστασιά. Δεν υπάρχει καλύτερη αγάπη και ζεστασιά από αυτήν των παιδιών μας. Και ειδικότερα των παιδιών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας, το κράτος φροντίδας για όλους τους συμπολίτες μας και ειδικότερα για τα παιδιά.”

Επίσκεψη στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας – 17.12.2018

“Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, μαζί με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, για να τους προσφέρουμε λίγη ζεστασιά και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τις δικές τους θυσίες μπορούμε εμείς σήμερα να αισθανόμαστε  πιο αισιόδοξοι.

Και μία υπόσχεση. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ήδη τοποθετηθεί στη Βουλή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Όχι μόνο γιατί το αξίζουν και έβαλαν πλάτες για να σώσουν την κυπριακή οικονομία, αλλά γιατί μας γέννησαν.”

Εκστρατεία ΑΓΑΠΗΣ για τα παιδιά της Κένυας – 02.11.2018

Στο πλαίσιο προώθησης της πολιτικής για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και έχοντας ως σκοπό τη στήριξη του βαρυσήμαντου ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας, το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τον Επίτιμο Πρόξενο της Κένυας στην Κύπρο κ. Νίκο Τορναρίτη και τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννη Γιαννάκη, διοργανώνει για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο, συλλογή καινούργιων ή ελαφρά μεταχειρισμένων ειδών ρουχισμού και υπόδησης, σχολικών ειδών και ξηράς τροφής, με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας του ορφανοτροφείου, των σχολικών μονάδων και των ιατρικών κέντρων που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας.

Η περίοδος που δύναται ο κάθε πολίτης, οργάνωση ή φορέας να συνεισφέρει έμπρακτα αρχίζει από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018. Η συλλογή των ειδών θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον χώρο στάθμευσης του Υπουργείου Εξωτερικών, καθημερινά, μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. – 2 μ.μ.

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ουσιαστική, όσο και συμβολική αξία και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσφέρει αυτό που μπορεί για τη συνέχιση του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας, το οποίο επιτελείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Για περαιτέρω πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εξωτερικών, στον αριθμό 22651000.

“Οι πολίτες ρωτούν – οι πολιτικοί απαντούν” στο Alpha Ενημέρωση – 18.10.2018

“Οι πολίτες ζητούν από εμάς τους πολιτικούς να φύγουμε από τις φανφάρες, τα συνθήματα, τους λαϊκισμούς, τα μεγάλα λόγια και να φέρουμε αποτελέσματα. Θέλουν δηλαδή ξεκάθαρες κουβέντες από εμάς, τις οποίες, λυπάμαι να παρατηρήσω ότι, τις περισσότερες φορές δεν λαμβάνουν.”

Απαραίτητη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Η διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της ΕΕ και με αυτό ως αφετηρία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ενέγραψε μαζί με τη βουλευτή Αννίτα Δημητρίου θέμα στη Βουλή για την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, η οποία είναι η πιο κοντινή προς εμάς χώρα της ΕΕ.

Politis News WEBTV – 19.09.2018

Η Κύπρος σημαντικό σημείο αναφοράς για τα ασιατικά κοινοβούλια – Ιστορική συνεδρία για πρώτη φορά στην Κύπρο

Η Μόνιμη Επιτροπή Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης συνεδρίασε στο Πισσούρι της Λεμεσού, στις 26 και 27 Ιουνίου 2018.

Η Επιτροπή φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε συνέχεια της εκλογής του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Νίκου Τορναρίτη, στην Αντιπροεδρία της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και την Προεδρία της εν λόγω Επιτροπής. Ο κ. Τορναρίτης προήδρευσε των εργασιών της Επιτροπής καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης αυτής συνεδρίας της.

Η πραγματοποίηση στην Κύπρο των εργασιών της συγκεκριμένης Επιτροπής, η οποία ανήκει στο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό οργανισμό της Ασίας, αποτελεί γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο καθώς ενισχύει τη θέση της ως γέφυρας συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αλλά και τις διμερείς της σχέσεις με πολλά κράτη της Ασιατικής Ηπείρου.

Στη συνεδρία της Επιτροπής συμμετείχαν με υψηλόβαθμες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες, πέραν της Κύπρου, δεκαεννέα κράτη μέλη της Συνέλευσης: Αφγανιστάν, Βιετνάμ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ιράν, Καμποτία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Κουβέιτ, Μαλδίβες, Μπαγκλαντές, Μπαχρέιν, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Συρία και Ταϋλάνδη.

Η Κύπρος ως γέφυρα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ασίας

Η Κύπρος ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Ασίας. Έξι ψηφίσματα και την σύσταση 3 ομάδων εργασίας αποφάσισε η Επιτροπή Οικονομίας των Ασιατικών Κοινοβουλίων. – 27.06.2018