Εθιμοτυπική επίσκεψη στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – 10.09.2019

“Ήρθαμε σήμερα εδώ να καλωσορίσουμε τα πρωτάκια, να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τις δασκάλες καλή νέα σχολική χρονιά.

Πιστεύουμε στα παιδιά μας, στους νέους μας, στη νέα γενιά και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον τους.

Θεωρούμε ότι τα σχολεία μας εκτός από τη μόρφωση πρέπει να παράγουν και να παραδίδουν στην κοινωνία ανθρώπους με γνώσεις, δεξιότητες, αρχές και αξίες. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του εκπαιδευτικού μας συστήματος σήμερα, του σχολείου του σήμερα. Ένα αυτονομημένο σχολείο, που θα εφαρμόζει στην πράξη όσα παράγουν οι μαθητές του, οι γονείς του, οι εκπαιδευτικοί του. Πιστεύουμε επίσης στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, του σχολικού χώρου, του μαθητή, του εκπαιδευτικού. Την ίδια ώρα θεωρούμε ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας είναι ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς που πρέπει να έχουμε υπόψη μας για να βελτιώσουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Εύχομαι καλή νέα χρονιά σε όλους, με πίστη και δύναμη θα τα καταφέρουμε.”

Δυνατή Φωνή – Ξεκάθαρες Θέσεις

Πιστεύω στην Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Κύπρο, σε μια ισχυρή Ευρώπη που νοιάζεται για τους πολίτες της. Μέσα από τη διεθνή μου δραστηριότητα, γνωρίζω καλά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους ανθρώπους της και τι χρειάζεται να κάνουμε για την Κύπρο μας. Απλά και ξεκάθαρα, να δυναμώσουμε την πατρίδα μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Μπορώ και θα φέρω αποτελέσματα.

Η ψήφος σας μετρά!

Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την πορεία της Κύπρου μας στην Ευρώπη.

Η ψήφος σας μετρά. Θα πάρετε θέση για το πώς θα προχωρήσουμε.

Στην Ευρώπη κερδίσαμε πολλά. Τιμούμε τον Γλαύκο Κληρίδη  και τη στρατηγική του που σφράγισε την ένταξη της Κύπρου.

Δυναμώνοντας το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας απέναντι σε ξένες απειλές.

Προσφέροντας ποιότητα ζωής, έργα υποδομής, κανόνες, σπουδές για τα παιδιά μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως δεν είναι παράδεισος. Η συμμετοχή μας απαιτεί διαρκή εγρήγορση, συνεχή αγώνα και πάνω απ’ όλα αξιοπιστία.

Μαζί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, θα εργαστούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να πετύχουμε μια ισχυρότερη και καλύτερη Ευρώπη. Γιατί εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη!

Μια Ευρώπη που είναι πιο κοντά στους πολίτες της. Με αλληλεγγύη.

Ο καθένας από τους 6 ευρωβουλευτές της Κύπρου θα δώσει πολιτικό αγώνα.

Πρέπει να είμαστε μαζί στα πολλά που μας ενώνουν.

Ο ΔΗΣΥ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ασκούμε επιρροή στις πιο ισχυρές κυβερνήσεις, είμαστε παρόντες στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Με σωστή διεκδίκηση και συνέπεια στο εθνικό μας θέμα για να φθάσουμε στην Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Κύπρο.

Με συμμαχίες και αξιοπιστία για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στον κρίσιμο τομέα του φυσικού αερίου.

Η Κύπρος χρειάζεται να έχει ξεκάθαρες θέσεις και δυνατή φωνή στην Ευρώπη.

Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ανθρώπους της, θα εργαστώ με συνέπεια και αξιοπιστία για να έχει η Κύπρος λόγο, ρόλο και ακόμα πιο δυνατή παρουσία.

Άλλωστε για όλους μας πρώτα είναι η Κύπρος!

Δήλωση για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ευρώπης – 15.05.2019

Η θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα χρειάζεται να καταστεί αναπόσπαστο μέρος και των θαλάσσιων ευρωπαϊκών οδών

Oι προτάσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις ευρωεκλογές είναι συγκεκριμένες, βασίζονται στους πυλώνες της Ισχυρής, της Έξυπνης και της Ανθρώπινης Ευρώπης και προέρχονται μέσα από τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Δεσπόζουν στο πολιτικό πρόγραμμα της μεγαλύτερης ομάδας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αυτές τις μέρες ακούγονται και θα ακουστούν πολλές προτάσεις που αφορούν την Κύπρο και την Ευρώπη, και πώς πρακτικά μπορούμε να κλείσουμε την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους. Οι προτάσεις αυτές, όσο εύηχες και αν ακούγονται, δεν είναι πραγματοποιήσιμες εφόσον δεν υποστηρίζονται στην ευρωβουλή από μια τουλάχιστον ισχυρή πολιτική ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου αλλά και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Όσον αφορά τη σύνδεση της Κύπρου με την ΕΕ, αυτή μπορεί και ήδη ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα, μέσα από τη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου που στην ουσία σημαίνει σύνδεση της Κύπρου με την ΕΕ. Η σχετική πρότασή μας έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ προχώρησε και η σχετική μελέτη.

Η θαλάσσια σύνδεση με την πλησιέστερη χώρα της ΕΕ, την Ελλάδα, θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη στους Κύπριους πολίτες αλλά και στους ξένους που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Κύπρο, προσφέροντάς τους ένα επιπρόσθετο, ένα εναλλακτικό τρόπο διακίνησης από και προς την Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα χρειάζεται να καταστεί αναπόσπαστο μέρος και των θαλάσσιων ευρωπαϊκών οδών, ωφελώντας σε όλα τα επίπεδα την πατρίδα μας. Αυτή η πρόταση δεν έρχεται τώρα, δεν είναι προεκλογική. Κατατέθηκε εδώ και ένα χρόνο και πολεμήσαμε πολύ για να γίνει πραγματικότητα.

Εξαγγελία υποψηφιότητας για τις Ευρωεκλογές – 14.02.2019

Στο κάλεσμα της παράταξής μας για τη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών, θα είμαι υποψήφιος, στην πρώτη γραμμή

 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με πρωτοστάτη το Γλαύκο Κληρίδη άνοιξε για την Κύπρο το δρόμο της Ευρώπης.

Στο κάλεσμα της παράταξής μας για τη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών, θα είμαι υποψήφιος, στην πρώτη γραμμή.

Πιστεύω στην Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Κύπρο, σε μια ισχυρή Ευρώπη που νοιάζεται για τους πολίτες της.

Μέσα από την πολύχρονη διεθνή μου δραστηριότητα, γνωρίζω καλά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους ανθρώπους της και τι χρειάζεται να κάνουμε για την Κύπρο μας.

Απλά και ξεκάθαρα, να δυναμώσουμε την πατρίδα μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη.

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Μπορώ και θα φέρω αποτελέσματα.

 

Με Σεβασμό,
Νίκος

Επίσκεψη στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού – 18.12.2018

“Βρισκόμαστε σήμερα στη Λεμεσό, στην παιδιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου.

Με το μήνυμα «κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι».

Αυτές τις μέρες πρέπει να δώσουμε αγάπη και ζεστασιά. Δεν υπάρχει καλύτερη αγάπη και ζεστασιά από αυτήν των παιδιών μας. Και ειδικότερα των παιδιών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας, το κράτος φροντίδας για όλους τους συμπολίτες μας και ειδικότερα για τα παιδιά.”

Επίσκεψη στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας – 17.12.2018

“Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, μαζί με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, για να τους προσφέρουμε λίγη ζεστασιά και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τις δικές τους θυσίες μπορούμε εμείς σήμερα να αισθανόμαστε  πιο αισιόδοξοι.

Και μία υπόσχεση. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ήδη τοποθετηθεί στη Βουλή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Όχι μόνο γιατί το αξίζουν και έβαλαν πλάτες για να σώσουν την κυπριακή οικονομία, αλλά γιατί μας γέννησαν.”